FORTIDENS KINESISKE MERIDIAN-TEORI

Sygdomme kan mærkes langs meridianbanerne

Stomach-Meridian-DK.jpg

Kineserne opdagede meridiansystemet for cirka 5.000 år siden, og konceptet er sidenhen i stigende grad blevet styrket til i dag at være en veludviklet videnskab, underbygget af bred forskning.

Meridianerne er et netværk af energibaner eller elektriske forløb, der dækker kroppen. Der er tolv vigtige meridianer, der hver passerer gennem den ene side af kroppen, og som har et spejlbillede på den anden side.

En grundlæggende forståelse af meridianerne kan hjælpe en behandler til at forstå sygdomssymptomerne og derved hjælpe med at indkredse årsager til sygdommen. Den elektriske energi, der løber gennem disse meridianer, er kendt som "Chi". Denne energi stammer fra den mad, vi spiser, og den luft, vi indånder, og anses for at være "kilden til ​​livet", den vitale energi i kroppen, der nærer krop og sind.

En sund kost, motion, sund vejrtrækning, god kropsholdning og begrænset stress vil maksimere Chi og sikre et sundt individ. En dårlig kost, manglende motion, dårlig vejrtrækning, dårlige arbejdsstillinger og høje niveauer af stress nedbryder Chi, hvilket forårsager ubalancer i meridiansystemet, der i sidste ende kan resultere i sygdom.

Når meridianerne “kører” på en lav strøm, vil symptomer kunne mærkes i form af blokering langs disse baner. Disse blokeringer er mange af de diagnoser, som de fleste mennesker lider af, såsom bihuleproblemer, knuder i brystet, ondt i halsen, forstoppelse, hovedpine, knæ-, rygsmerter, med mere. Symptomerne er i virkeligheden ét og samme problem, nemlig tegn på giftige molekyler der hænger sammen og blokerer energistrømmen langs meridianerne.

Når der behandles med zoneterapi behandles de seks store meridianer som findes i hver af fødderne, specielt på tæerne, nemlig de meridianer som gennemtrænger de primære organer; milt/bugspytkirtel, lever, mave, galdeblære, blære og nyrer. En zoneterapibehandling vil derfor også stimulere og nedbryde overbelastningerne langs disse meridianer, så energien igen kan strømme frit og derved hjælpe kroppen tilbage til en tilstand af balance.

Hvis for eksempel smerter, irritation eller anden sygdomstilstand ikke forbedres tilfredsstillende ved en normal zoneterapibehandling, bør zoneterapeuten iagttage meridianen, der gennemtrænger den del af kroppen hvor tilstanden befinder sig, og derefter behandle zoneområdet af organet, der relaterer til denne meridian.

Visse betingelser på fødderne, såsom knyster, fodvorter, ligtorne, hård hud og dårlige negleforhold bør også blive set på som bekræftelser af problemer og blokeringer langs de pågældende meridianer. Behandleren bør være i stand til at knytte disse problemer til de underliggende sygdomsårsager, og gennem bedre forståelse opfordre deres patienter til at tage ansvar for deres livsstilsændringer.

En lav strømenergi i tyndtarmsmeridianen, for eksempel, kan forårsage skulderledsproblemer og en tennisalbue, da meridianen passerer gennem disse områder. I foden vil det forårsage at zonen for tyndtarmen burde stimuleres som den underliggende årsag, og ikke kun zonerne for skulder og albuen.

Meridianerne kan anvendes enkelt og effektivt for en bedre forståelse af en lang række tilstande, der påvirker legemet. Læs mere om sygdomme langs meridianerne